Ob 20-letnici organiziranega delovanja JKA zveze Slovenije je med 10. in 12. majem 2024 v Celju potekal 18. mednarodni JKA seminar (v japonščini t.i. Gasshuku), na katerem je sodelovalo več kot 200 udeležencev iz Madžarske, Nemčije, Bolgarije, Hrvaške, Srbije, Italije, Japonske in seveda Slovenije. Ob slavnostni otvoritvi dogodka je udeležence nagovoril župan gostujoče mestne občine Celje Matija Kovač.

Seminar so vodili japonski karate mojstri (JKA Headquarter inštuktorji) Nemoto Keisuke, Hakizume Kaishi in Hirose Hikaru. Nemoto Keisuke je večkratni prvak Japonske v borbah, prav tako tudi dobitnik odličij s svetovnih prvenstev, Hirose Hikaru je prvak Japonske v borbah leta 2022, Hakizume Kaishi pa je dvakratni in aktualni prvak Japonske v katah. V sklopu seminarja so potekali še izpiti za DAN stopnje in strokovne usposobljenosti. Iz Karate kluba Shotokan Celje sta izpit opravila Vito Klanšek (1. DAN) in Igor Levpušček (2. DAN).

Poleg 20-letnice organiziranega delovanja JKA zveze Slovenije pa je bo tem dogodku jubilej praznoval tudi domači Karate klub Shotokan Celje in sicer 25-letnico delovanja kluba.

Izvedbo dogodka podpira Zavarovalnica Triglav.

Galerija (Foto: B-77)